31.5 C
Tirana
19 / 06 / 2024

Rekrutimet/ Me disa ditë trajnim dhe spërkatje me ujë të bekuar, rezervistët e Putin nisin përgatitjet për në fushëbetejë

Rusia po përpiqet të plotësojë radhët e saj dhe ka filluar trajnimin e rezervistëve të sapomobilizuar në të gjithë Rusinë.

Në Krasnoslobodsk, rajoni i Volgogradit, një burrë 63-vjeçar me diabet u thirr si pjesë e mobilizimit masiv.

Fotot nga Sheshi Nakhimov, Sevastopol, në Republikën e Krimesë tregojnë një ceremoni të dërgimit të qytetarëve të mobilizuar në vijat e frontit.

Ndërsa jo të gjithë janë të armatosur mirë, ushtarët e rinj dërgohen me një spërkatje me ujë të shenjtë për t’u uruar atyre fat të mirë.

Megjithëse zyrtarët e Kremlinit premtuan se vetëm ata me përvojë ushtarake do të thirreshin, ka një zbrazëti në dekret që do të thotë se ata mund ta injorojnë atë normë dhe në thelb të thërrasin kë të duan.

Shumë prej tyre kanë thënë se do të kenë vetëm dy javë stërvitje përpara se të dërgohen në vijën e parë të frontit të luftës.

Për krahasim, amerikanët që dalin vullnetarë për t’u bashkuar me ushtrinë kryejnë 10 javë trajnim bazë dhe më pas shkojnë në një vend tjetër për trajnime të mëtejshme./

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x