36.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Këshilli i Sigurimit në OKB lajmëron mbledhje urgjente për shpërthimet në ‘Nord Stream’

Këshilli i Sigurimit i OKB-së do të mbajë një takim urgjent për të diskutuar rrjedhjet në tubacionet e gazit Nord Stream nën Detin Baltik për të cilat BE tha se ishte “rezultat i një akti të qëllimshëm”. Këshilli prej 15 anëtarësh do të mblidhet të premten me kërkesë të Rusisë, sipas diplomatëve.

Disa liderë evropianë akuzuan Rusinë për shkaktimin e shpërthimeve dhe i përshkruan rrjedhjet si “sabotim”. Rusia, megjithatë, mohoi çdo përgjegjësi me Kremlinin duke thënë se pretendimet për përfshirjen e Rusisë në sabotazhin e dyshuar janë “të parashikueshme, absurde dhe budalla”.

Agjencia e Energjisë e Danimarkës konfirmoi të martën tre rrjedhje në tubacionet e gazit Nord Stream 1 dhe Nord Stream 2. Gazsjellësi Nord Stream 2 në pronësi ruse, me origjinë nga Rusia dhe që kalon nën Detin Baltik në Gjermani, u ndërtua për të dyfishuar vëllimin e gazit. Megjithatë, sapo mbaroi ndërtimi, Gjermania vendosi të ndalojë operacionet pas fillimit të luftës së Rusisë kundër Ukrainës në shkurt. Rusia ndaloi rrjedhën e gazit nga gazsjellësi Nord Stream 1 më 31 gusht.

Këshilli i Sigurimit i OKB-së do të mbajë një takim urgjent për të diskutuar rrjedhjet në tubacionet e gazit Nord Stream nën Detin Baltik për të cilat BE tha se ishte “rezultat i një akti të qëllimshëm”. Këshilli prej 15 anëtarësh do të mblidhet të premten me kërkesë të Rusisë, sipas diplomatëve.

Disa liderë evropianë akuzuan Rusinë për shkaktimin e shpërthimeve dhe i përshkruan rrjedhjet si “sabotim”. Rusia, megjithatë, mohoi çdo përgjegjësi me Kremlinin duke thënë se pretendimet për përfshirjen e Rusisë në sabotazhin e dyshuar janë “të parashikueshme, absurde dhe budalla”.

Agjencia e Energjisë e Danimarkës konfirmoi të martën tre rrjedhje në tubacionet e gazit Nord Stream 1 dhe Nord Stream 2.

Gazsjellësi Nord Stream 2 në pronësi ruse, me origjinë nga Rusia dhe që kalon nën Detin Baltik në Gjermani, u ndërtua për të dyfishuar vëllimin e gazit. Megjithatë, sapo mbaroi ndërtimi, Gjermania vendosi të ndalojë operacionet pas fillimit të luftës së Rusisë kundër Ukrainës në shkurt. Rusia ndaloi rrjedhën e gazit nga gazsjellësi Nord Stream 1 më 31 gusht.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x