35.5 C
Tirana
17 / 07 / 2024

Marina amerikane dërgon luftanijen e saj më të avancuar në Azinë Lindore

Luftanija më e avancuar e marinës amerikane po tregon profilin e saj të fshehtë në Paqësorin perëndimor në një mision që mund të krijojë skenën për vendosjen e raketave hipersonike amerikane në rajon.

USS Zumwalt është luftanija me 3 shkatërrues raketesh e përdorur për shumë misione, për të cilin Marina amerikane thotë se do të krijojë një nivel të ri të kompleksitetit të hapësirës së betejës për kundërshtarët e mundshëm.

Në Paqësor, një nga ata kundërshtarë të mundshëm është padyshim Kina dhe luftanija Zumwalt sigurisht që do të tërheqë vëmendjen e Pekinit.

“Prania e një luftanijeje do të tërheqë një interes të madh (kinez), veçanërisht nëse Zumëalt është i pajisur me armë hipersonike”, tha analisti Carl Schuster, një ish-kapiten i marinës amerikane.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x