36.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Fluks regjistrimesh në kopshte e çerdhe/ Në tetor shtatë kopshte të reja në Tiranë

Mbetet ende një problem kapaciteti i kufizuar i kopshteve dhe çerdheve dhe për këtë arsye regjistrimet e fëmijëve janë bërë duke u mbështetur në disa kritere, ku përparësi kanë patur disa kategori. Gjatë muajit tetor, Tiranës do t’i shtohen edhe shtatë kopshte të reja, që do ta lehtësojnë disi fluksin e madh të kërkesave nga prindrit.

Rreth 12 mijë fëmijë frekuentojnë çdo ditë kopshtet publike në Tiranë dhe sipas drejtoreshës së Qendrës Ekonomike të Zhvillimit të Fëmijëve, Zhaneta Beqiri, për shkak të kapaciteteve të kufizuara u janë dhënë përparësi disa kategorive.

Aktualisht në Tiranë ka 39 çerdhe, 49 kopshte në zonën urbane dhe 50 kopshte në zonën rurale.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x