36.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Bashkëbisedimi me qytetarët/ Pse u kujtuat kaq vonë për ligjin e spiunëve?

Koment nga qytetarët në rrjetet sociale:  “Pse u kujtuat kaq vonë për ligjin e spiunëve? Apo iu është bërë hall i madh Ilir Meta”?

Kryeministri Edi Rama: Nuk e di a jemi kujtuar ne vonë apo koha e solli që të ndërhyhej përsëri në atë ligj, me kërkesë të Autoritetit të Dosjeve, për të mundësuar transparencën lidhur me një cështje e cila ka peshën dhe meritëne  vet, në sensin që nuk mund të lihej pa u bërë transparente, që është cështja e një shtetasi I.M, spiun i Sigurimit, një profil që krijon dyshimin se pas tij qëndron ish presidenti, ish kryetari i Kuvendit, ish kryeministri dhe sigurisht kjo kërkon një adresim. Në ligj është vendosur që kush është kontrolluar më parë nga Komisioni i famshëm Bezhani nuk mund të rikontrollohet. Është një pikë që mbase dikush e ka vënë me qëllim, por shumëkush përfshirë edhe mua as që nuk e ka kapur si një saraçineskë për të mos lejuar rrjedhje të informacioneve të mundshme që njerëzit janë të interesuar që ti fshehin.

Nuk e di por nuk është çështja që u kujtuam ne vonë apo se na është bërë hall zotëria. Zotëria është një hall i madh i Shqipërisë prej kohësh tanimë e nuk është sot por jo i imi, jo i yni, në kuptimin e interesit politik. Nuk është ky fare problemi.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x