25.5 C
Tirana
25 / 06 / 2024

AMA thirrje mediave/ Kujdes informacionin, të dhëna sensitive, cënohet siguria

AMA u ka kërkuar mediave që të tregojnë maturi dhe përgjegjësi profesionale dhe të mos publikojnë të dhënat që janë siguruar nga grupi i hakerave iranianë në sulmin kibernetik në faqet e institucioneve publike.

Në deklaratën e AMA-s thuhet se mes informacioneve që po shpërndahen ka dhe të dhëna sensitive, që lidhen me sekrete hetimore nga institucionet dhe agjencitë e rendit dhe sigurisë publike, deri dhe dokumente me elemente të cënimit të sigurisë kombëtare.

AMA thekson se duhen respektuar kërkesat e Kodit të Procedurës Penale dhe programet audiovizive informative nuk duhet të bien pre e synimeve të sulmuesve kibernetikë duke nxjerrë të dhënave sekrete. Po ashtu AMA bën apel që mediat të evitojnë publikimet e përmbajtjeve që pengojnë dhe dekonspirojnë hetimin e organit procedues.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x