36.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Qeveria: paketë antikrizë 6.1 miliard lekë

Delina Ibrahimaj, ministre e financave: Pritet të ulet borxhi publik

6.1 miliardë lekë do të përdoren për paketën anti krizë, ka bërë të ditur sot Ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj, në komisionin e Ekonomisë, i mbledhur për të rishikuar buxhetin e vitit 2022. Sipas ministres, ky akt normativ i përgjigjet krizës së energjisë dhe të çmimeve, ndërsa synohet shtrirja në kohë e paketës për të përballuar

krizën. Ibrahimaj tha se akti normativ parashikon disa ndryshime kryesore të politikës fiskale, ndërsa theksoi se janë alokuar fonde për ndihmat sociale, kompensimin e mëtejshëm për inputet kryesore për investimet publike dhe emergjenca të tjera që mund të dalin gjatë vitit.

Në aktin normativ të prezantuar nga ministrja e financave është bërë një reduktim i tavanit të defiçitit buxhetor me 17 mld lekë ,ndërsa borxhi publik për këtë vit pritet të ulet në krahasim me vitin e shkuar.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x