24.5 C
Tirana
23 / 06 / 2024

Karkaleci që po dëmton të mbjellat, fermerët kërkojnë dezinsektimin e zonës

Karkalecat përbëjnë problem për të mbjellat  dhe në temperaturat e larta  të  këtyre ditëve pothuajse të gjithë fshatrat në Elbasan po vuajnë dëmtimet. Në Dumre, nga retë e karkalecave dëmet në bujqësi janë të shumta sidomos në sipërfaqet e mbjella me jonxhë, misër dhe në  vreshtari. Për agronomin Mehdi Shehu, karkaleci po krijon shumë dëme dhe i vetmi shpëtim mbetet dezinsektimi i gjithë sipërfaqeve të prekura.

“Fermerët vijnë pyesin dhe doza që marrin për të dizifektuar parcelat e  infektuara është shumë pak me sipërfaqet e dëmtuara“, tha Shehu.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x