36.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Çfarë kanë thënë për shkollën… dhe që mirë është t’i merrni me sportivitet

Gjatë gjithë historisë, më mirë nga Platoni e këtej, njerëzit kreativë kanë shprehur rezerva ndaj procesit të edukimit. Por kjo nuk do të thotë se ata kishin gjithmonë të drejtë…

Mark Twain
• Nuk e kam lejuar shkollën të ndërhyjë me edukimin tim.
• Në fillim Zoti bëri idiotët, sa për praktikë. Pastaj bëri bordet shkollore.

Oscar Wilde
• Edukimi është një gjë e admirueshme, por është mirë të kujtojmë herë pas here se asgjë që ia vlen të dihet nuk mund të ta mësojnë.

Winston Churchill
• Gjithmonë më ka pëlqyer të marr dije, por jo të më mësojnë.

George Bernard Shaw
• Nga të gjitha gjërat dedikuar njerëzve të pafajshëm, nuk ka asgjë më të tmerrshme sesa shkolla.

Bertrand Russell
• Njerëzit lindin injorantë. Budallenj bëhen nga shkollimi.

Gilbert K. Chesterton
• Shkollimi është procesi gjatë të cilit dikush që ti nuk e njeh të udhëzon mbi diçka që ti nuk do ta dish.

Ralph Waldo Emerson
• Unë paguaj mësuesin, por në fakt janë shokët e shkollës që e mësojnë tim bir.

Elbert Hubbard
• Mund ta çosh një fëmijë në kolegj, por nuk e bën dot të mendojë.

Margaret Mead
• Gjyshja ime donte që të kisha një nivel të admirueshëm edukimi, kështu që nuk më çoi në shkollë.

Përgatiti: Elona Qose

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x