35.5 C
Tirana
17 / 07 / 2024

“Të lindet një njeri”/ Shfaqja e Stefan Çapalikut vihet në skenë në Pogradec

“Të lindet një njeri” është shfaqja migjeniane të cilën Stefan Çapaliku ka sjellë për publikun Pogradecar. Me synimim e qartë për të  rishfaqur poetin e mjerimit në teatër, por mbi të gjitha letërsinë shqipe, regjisori Çapaliku gërsheton fjalën, aktrimin, muzikën, kërcimin, instalacionet, duke i ringjallur kështu personazhet migjeniane me mesazhe të qarta për aktualitetin e sotëm. 

“Të lindet një njeri” për autorin përkthehet në nevojën që shoqëria shqiptare ka për të rinovuar vetveten e për të gjetur një shpëtimtar

Kasti i aktorëve të përzgjedhur për këtë shfaqje janë të rinj në moshë, por jo rastësisht të zgjedhur të tillë pasi edhe vetë poeti i mjerimit, ka shkruar në rininë e tij poema dhe vargje që prekin drejtpërdrejt edhe rininë e sotme.

Shfaqja ka nisur rrugëtimin e saj në kryeqytet para një jave ndërsa pas ndalesën në Pogradec, do të vijojë në qytetin e Migjenit dhe të regjisorit, në Shkodër.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x