31.5 C
Tirana
19 / 06 / 2024

Serie A, masa për kursimin e energjisë këte sezon

Presidenti i Lega Serie A, Lorenzo Casini, njoftoi zbatimin e një sërë nismash, që synojnë të japin një kontribut në situatën e ndërlikuar të emergjencës energjetike. Duke nisur nga java e pestë e kampionatit, do të ulet koha e ndezjes së projektorëve në stadiume, me maksimum katër orë shfrytëzim.

Për sfidat që do të nisin nga ora 12:30 deri në 18, momenti i ndezjes së plotë, i nevojshëm për kalibrimin e instrumenteve që mbështesin drejtimin e garës VAR dhe Goal Line Technology është reduktuar nga 90 në 60 minuta. Në këtë mënyrë do të ketë një ulje të kohës së ndriçimit me rreth 25%.

Po merren në konsideratë edhe zgjidhje të tjera për eficencën e energjisë në stadiume si kalimi në LED për të gjitha sistemet ose instalimi i paneleve fotovoltaike, si dhe për të optimizuar konsumin e ngrohjes së fushave të lojës në gjatë stinës së dimrit.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x