18.5 C
Tirana
21 / 05 / 2024

Ku i gjeti Mbreti Charles gjithë ato medalje në xhaketë kur nuk shkoi kurrë në luftë?!

Në videot dhe fotot nga varrimi i Elizabeth-s, dukej qartë se uniforma ushtarake e mbretit Charles ishte e mbushur me të gjitha llojet e medaljeve dhe dekoratave, edhe pse ai vetë nuk mori pjesë në asnjë zonë lufte gjatë shërbimit të tij ushtarak.

Megjithatë, siç theksojnë mediat britanike, edhe pse Charles nuk u thirr asnjëherë në aksion, ai vazhdoi të stërvitet me pjesëtarët e njësive ku bënte pjesë. Në fakt, ai përfundoi stërvitjen e parashutistëve në moshën 30-vjeçare, shumë më i vjetër se rekrutimi mesatar.

Përpara se të bëhej një anëtar aktiv i familjes mbretërore, kreu i ri i Commonwealth vazhdoi një traditë familjare të shërbimit në ushtri, sipas mediave britanike. Charles shërbeu për 6 vjet, kryesisht si pilot helikopteri në Marinën Mbretërore.

Mbreti Charles si në të kaluarën ashtu edhe në ceremonitë për lamtumirën e fundit të Elizabetës mban 10 medalje në uniformën e tij ushtarake! Megjithatë, pak njerëz e dinë se kur dhe pse u dekorua Charles.

10 medaljet në uniformën e Mbretit Charles

Duke qenë se medaljet e shumta, gjithsej 10, që Mbreti Charles ka në uniformën e tij ushtarake nuk kaluan pa u vënë re.

Ndër medaljet e tij, Charles mbante Medaljen e Shërbimit të Mbretëreshës dhe Medaljen e Kurorëzimit të Mbretëreshës Elizabeth. Përveç kësaj, medaljet e Jubileut të Argjendit, Arit, Platinit dhe Diamantit të Mbretëreshës, si dhe Medaljen e Shërbimit të Gjatë Detar.

Mbreti i ri mbante gjithashtu një Medalje Përkujtimore të Zelandës së Re, një nga Forcat e Armatosura të Zelandës së Re, si dhe një medalje të Forcave Kanadeze.

Ai gjithashtu mbajti një Medalje të Forcave Kanadeze dhe një Medalje Përkujtimore të Zelandës së Re.

Pra, këtu është lista e 10 medaljeve të mbretit Charles nga e majta në të djathtë:

1) Urdhri i Shërbimit të Mbretëreshës

2) Medalja e Kurorëzimit të Mbretëreshës Elizabeth II

3) Medalja e Jubileut të Argjendtë të Mbretëreshës

4) Medalja e Jubileut të Artë të Mbretëreshës

5) Medalja Jubilee e Diamantit të Mbretëreshës

6) Medalja Jubilare Platinum e Mbretëreshës

7) Medalja e Shërbimit të gjatë dhe Sjelljes së Mirë

8 ) Medalje Përkujtimore e Zelandës së Re

9) Medalje të Forcave Kanadeze

10) Çmimi i Forcave të Armatosura të Zelandës së Re

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x