24.5 C
Tirana
23 / 06 / 2024

Korçë: Mungesë e lëndës drusore/ Vështirësia e sigurimit të druve të zjarrit sjell rritjen e çmimit të shitjes

Prej vitesh Korça përballet me mungesë të lëndës drusore për ngrohje. Sipërfaqet pyjore që janë në pronësi të bashkisë nuk plotësojnë kërkesat e banorëve për dru zjarri. Kjo ka sjellë edhe rritjen e çmimit të shitjes nga viti në vit. Madje shpesh herë pikat e tregtimit të lëndës drusore përballen me mungesë të saj. Kryetari i bashkisë Korçë, Sotiraq Filo, pak kohë më parë është shprehur se me sipërfaqet pyjore të cilat mund të shfrytëzohen brenda territorit të bashkisë, plotësohet rreth 10 deri 15% e nevojave të banorëve të qytetit dhe fshatrave.

Vështirësia e sigurimit të druve të zjarrit pranohet edhe nga kryebashkiaku i Maliqit Gëzim Topçiu, i cili zgjidhjen mes bashkive dhe operatorëve që merren me tregtimin e druve të zjarrit e shikon tek ministria e linjës, lidhur me kontratat e bashkëpunimit mes palëve.

Mungesa e lëndës drusore ka sjellë rritjen e çmimit të shitjes. Aktualisht në Korçë një metër sterë dru shitet deri në 7500 lekë, nga 3500 lekë që ishte vitin e kaluar. Të vetmet bashki që duket se kanë zgjidhur problemet e ngrohjes për popullatën, janë bashkitë e Kolonjës dhe Pustecit, si dhe ajo e Pogradecit për zonat malore.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x