19.5 C
Tirana
19 / 05 / 2024

Bamir Topi: Do të shkoj në Hagë të takoj disa miq që janë të izoluar, vizitë sa njerëzore aq edhe për mbështetje politike

Ish-presidenti Bamir Topi u shpreh se do të niset në Hagë për të takuar atje politikanët e Kosovës, që ndodhen në burg.

Ai tha se ky është një gjest sa human, por ashtu edhe politik i tij në raport me njerëz që i ka njohur në momente shumë të rëndësishëm të kombit.

“Unë i jam përgjigjur pozitivisht ftesës për të qenë pjesë e këtij grupi për të Shkiar në Hagë. Çdo politikan i lartë që ka qenë në institucionet e vendit, nuk mund të rrijë dorëjashtë sa i përket një gjesti që së pari duhet të konsiderohet që vjen nga predispozita njerëzore për ca njerëz që i ka njohur në periudha shumë të rëndësishme të kombit.

Kam qenë në Kosovë në momente shumë delikate. Vizitën e parë zyrtare e kam bërë në vitin 2008, 3 javë para se të vinte pavarësia dhe kam takuar politikanë aty.

Nuk mund të luajmë rolin e pasivit kur ndodhin gjëra shumë të rëndësishme. Do të takoj disa miq që janë të izoluar atje. Është mbështetje edhe në planin politik” tha Topi.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x