19.5 C
Tirana
19 / 05 / 2024

SHKOLLA E ARTIT SKENIK “ÇAJUPI”

Merita e Teatrit Shëtitës “Çajupi”, njëzetepesëvjeçar, është se krijoi një shkollë brenda teatrit shqiptar. Kemi shkollën bazike e të respektuar të Artit Skenik në Universitetin e Arteve dhe më pas është konsideruar Shkolla “Çajupi”. Kjo shkollë është shumë e nderuar. Ajo ka një bosht, një vijë, një kurs, një qëllim. Është një shkollë regjie, aktrimi, repertori. Përqafuam punën e bukur të Teatrit Shqiptar që po vuante. Dolën
shumë emra të rinj, regjisorë, skenografë, kostumografë, aktorë etj
Ne nuk pretendojmë të jemi shpëtimtarë. Arritëm të fitonim respekt për teatrin që krijuam nga publiku shqiptar në mbarë vëndin.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x