32.5 C
Tirana
23 / 07 / 2024

EPITAFI i “Poetit të Kombit” AGIM DOÇI


Kisha shumë vite që kisha vdekur

Erdhën plot njerëz dhe në varrim

Sa fjalë të bukura që kishin gjetur

I kishin shkruar mbi varrin tim…

***

Sa turp më vinte, sa më peshonte

Rrasa e varrit me ato fjalë

Ndonëse parajsa nuk më pranonte

Ndoshta dhe shpirti s’më kishte dalë…

***

Sa isha gjallë më ndenjën ftohtë

Nuk e kuptoja çfarë kisha bërë

Doja nga njerëzit një fjalë të ngrohtë

Vetëm më iku, jeta e tërë…

***

Tani që s’jam, mos u frikësoni!

Se larg prej jush vendin e gjeta

Rri kuvendoj me Perëndinë

Ai s’paska frikë nga e vërteta!

Agim Doçi

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x