29.5 C
Tirana
21 / 06 / 2024

Çfarë pritet të ndodh me “Paundin” tani? Enigma me monedhën britanike pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II

Prej dekadash të tëra portreri i monarkes është paraqitur në kartëmonedha e monedha britanike, si dh në monedhat e dhjetëra vendeve të tjera në mbarë botën.

Por tani çfarë do të ndodhë me to? A do të shkëmbehen më tani? Më poshtë keni atë që duhet të dini për këtë enigmë lidhur me monedhën:

A do të kalojnë monarkët në monedha?

Portreti i mbretëreshës në kartëmonedha dhe monedha britanike pritet të zëvendësohet nga mbreti i ri Charles III , por lëvizja nuk do të jetë e menjëhershme.

“Kartëmonedhat aktuale që shfaqin imazhin e Madhërisë së Saj Mbretëreshës do të vazhdojnë të jenë mjete ligjore”, njoftoi më herët Banka e Anglisë.

Meqenëse 4.7 miliardë kartëmonedha në Mbretërinë e Bashkuar me vlerë 82 miliardë pikë janë aktualisht në qarkullim së bashku me 29 miliardë monedha, monedha me imazhin e Mbretëreshës do të jetë në qarkullim për vite me rradhë, raportoi Associated Press.

Po në lidhje me monedhat në vendet e tjera që shfaqin Mbretëreshën?

Monedhat e kombeve të tjera që shfaqin Mbretëreshën si Australia, Zelanda e Re dhe dollarët kanadezë do të përditësohen me monarkun e ri, por ky proces mund të zgjasë edhe një kohë më të gjatë. “Nuk ka asnjë kërkesë legjislative për të ndryshuar modelin brenda një periudhe të caktuar kur ndryshon Monarku,” tha Banka e Kanadasë.

Artikujt më të kërkuar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x